Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз бих заложил на претапициране. Ще ти стъпи горе-долу на същата цена, но за сметка на това ще е като чисто нов. Е, според клавиатурните разбирачи колата ти ще е многократно катастрофирал милионник, но какво ти пука

Comment

• И аз си мислех за претапициране. Любопитно ми е понеже не съм с мултиволан и ми изпадне такъв в добро състояние дали ще стане
      Alfa Romeo 147 JTDm

Comment

• Ще трябва малко допълнително преправяне и прекарване на кабели за да го подкараш. Според мен си заслужава само ако е в перфектно състояние, иначе е финансово необосновано, само за да можеш да усилиш музиката без да се пресегнеш една педя надясно.

Ето я темата: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=82350

Comment

• Първоначално публикувано от wazmo Покажи съобщение
          Този мултиволан от 156ца става ли на 147ца ФЛ. На моя взе да се протрива и се чудя да го боядисвам, претапицирам или да го сменя. Извинявам се на колегата, че използвам неговата снимка
          Боядисай, лакирай и не се занимавай с глупости. За претапициране искат към 200лв.

Comment

• Около 100 по-скоро, което е колкото на мултиволан втора ръка с лентов кабел.

Comment

• Това,задните накладки и апарати на 156 са едни от най-дебилните неща, които съм виждал.
              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

• Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                Това,задните накладки и апарати на 156 са едни от най-дебилните неща, които съм виждал.
                Защо?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Няма какво да върне накладките след като ги натисне буталото.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Comment

• Задните бутала се връщат с въртене и натискане.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Задните бутала се връщат с въртене и натискане.
                      Доколкото разбирам, колегата има друго впредвид - че няма пружини, които да връщат задните накладки.

Действително е така, но аз не съм забелязал проблеми с това.

Ако разбира се при 156 и 166 са на еднакъв принцип.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Точно пружина,че няма. Реално накладките като ги стисне апарата остават там където са били (до диска) и дори и без налягане от страна на буталото пак има минимално триене.

Comment

• Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                          Точно пружина,че няма. Реално накладките като ги стисне апарата остават там където са били (до диска) и дори и без налягане от страна на буталото пак има минимално триене.

В какво се изразява това при теб? Греене, задържане, свирене.......?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            В какво се изразява това при теб? Греене, задържане, свирене.......?
                            Аз ще ти кажа, вероятно свирят на влак новите апарати за големия диск имат свойството да побъркат шофьора
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• От 2009 година си карам 156-та и не съм сменял задни накладки.Предните съм ги сменил с вентилирани дискове и апарати от 166.След отпускане на педала налягането спада и буталото се връща не знам по какви закони една идея колкото косъм за да осигури минимален луфт за безпроблемно спиране.Ако питащия смята че трябва да има 1-2 или колкото мм луфт иска може да си направи експеримент - да върне буталата на ръка, да включи на първа, да се засили към некоя стена и да натисне спирачката.Ако апарата е блокирал поради зацапване,ръжда или друга причина тва е друга бира.
                              Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:22.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Чистача позна защо ровя по спирачките. Ясно е,че като няма налягане се отпускат накладките,но това не е достатъчно,тъй като те се захващат с някакви ламаринки, които не им дават да се движат свободно. Каквото и да става веднъж прибрани до диска няма какво да ги върне назад, дори и с десета от мм. Иначе имах един запекъл водач, който вече е раздвижен.

Comment

Working...
                                X